Freitag, 9. Juli 2010

Yarim ay kurabiyeler

Kolay ve cok lezzetli bi kurabiye..







Malzemeler:
180 gr. un
100 gr. margarin veya tereyag
70 gr. seker
100 gr. dövülmüs badem
100 gr. dövülmüs findik
2 cay kasigi tarcin
1 yumurta
1 yumurtanin sarisi


yapilisi:
bir kabin icinde un, seker, tarcin, margarin / tereyag, yumurta, yumurtanin sarisini, badem ve findigi elinize cok yapismayacak bir sekilde yogurun.
hamuru strec folyoya sarip bir saat buzdolabinda bekletin.
firini 175° isitin.
hamuru hafif unlanmis bir tezgahin üzerinde tekrar yogurup kücük parcalar koparin ve elinizle ay sekli verip, firin kagidi serilmis tepsiye dizin. bu islemi tüm hamur bitinceye kadar yapin.
kurabiyeler yaklasik 12 dakika firinda hafif beyaz kalacak sekilde pisecek.
kurabiyleri firindan cikartip sogumaya birakin.
arzuya göre kuvertür cikolatayi benmari usulü eritip kurabiyelerin uclarini batirip donmalari icin firin kagidin üzerinde bekletin, isterseniz sade servis edin..
afiyet olsun..


Kommentare:

karabiberinmutfagi hat gesagt…

hayirli kandiller :)

Blogs hat gesagt…

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

Anonym hat gesagt…

The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
Thanks

elmalı kurabiye hat gesagt…

Yemek Tarifleri

süper elinize sağlık

yemekalemi hat gesagt…

Bu Güzel yemek tarifi için teşşekkürler