Montag, 22. März 2010

Katmer Poaca

Yapilisi diger Poacalardan zor görünsede bence cok daha kolay. Lezzeti ve görüntüsüde ayri bi güzel :)



Mutlaka deneyin.. Eger vaktiniz varsa tarifin iki katini yapin ve buzlugunuza atin, böylece ani misafirler geldiginde poacalariniz hazir, sadece isitmaniz gerekecek.. :) kolay gelsin..




Malzemeler:

1 su bardagi ilik süt

1 cay bardagi siviyag

1 yumurta (sarisi üzerine sürülecek)

1 paket yas maya

1 tatli kasigi seker

1 tatli kasigi tuz

aldigi kadar un

yumusak margarin


Yapilisi:

- Ilik süt ve sekerle mayayi eritin

- Sirayla diger malzemeleri ekleyerek yumusak bir hamur yogurun

- Hamuru 8 parcaya bölün (ben 10 parcaya bölmüstüm)

- Bezeleri tabak büyüklügünde acip arasina fircayla yumusak margarin sürelim, bütün bezeleri acip arasina yumusak margarin sürüp üst üste koyduktan sonra tekrar büyük bir yufka gibi acalim, ince oldugu kadar acin.

- yaklasik 12 - 16 parcaya ücgen sekilde keselim, kenarlarina ister peynir maydonoz, ister kiyma, iste patates koyup sarin..

- Tepside mayalandiktan sonra üzerine yumurta sarisi ve susam / cörek otu serpip 250 derece firinda pisirin..


aaafiyet olsun :))




Keine Kommentare: