Mittwoch, 31. Dezember 2008

Tavuklu Lazanya




Enfes bi yemek oldu :) bence denemeden olmaz. yalniz ben bu kadar güzel olabilecegini düsünemedigim icin yemegi yaparken ölcü kullanmadim, o yüzden tarifini ölcüsüz vermek istiyorum. siz hem damak tadiniza göre hemde kisi sayisina göre ayarliyabilirsiniz..
Ic malzemesi:
- haslanmis, kemiklerden ayiklanmis ve kücük kücük dogranmis bir bütün tavuk
- bol sarmisak
- biber salcasi
- domates salcasi
- pul biber
- kara biber
- tuz
- cok az su

ayrica:
- yaklasik on adet lazanya yapraklari
- ve besamel sos
- rendelenmis kasar peyniri


yapilisi:
ilk olarak kulanacaginiz kabi tereyag ile yaglayin. tabana bir iki kasik besamel sosu yayip üzerine lazanya yapraklarini dizin. onun üzerine tavuklu harcimizi döküp güzelce yayip üzerine besamel bir kat besamel sos ve rendelenmis kasar peyniri dökün.

bu islemi bitene kadar tekrarlayin. en üste yine lazanya yapraklari dizin ve üzerini besamel sos ve rendelenmis kasar peyniri ile kapatin.

üzeri kizarana kadar 250° önceden isitilmis firinda pisirin.


NOT: benim kullanmadigim lazanya yapraklarini önceden kaynatmama gerek yoktu, marketten alirken, üzerindeki yazilanlara dikkat edin.


affiyet olssuuun :))

Keine Kommentare: