Montag, 21. April 2008

Minik Alman Pastalari

görüntüsü cok sirin ama yapmasi baya zahmetli gibi geldi bana :) yinede tavsiye edilecek tatlilardan bitanesi bence..







hamuru icin:
- 1 kg. un
- 125 gr. margarin
- 1 su bardagi süt
- 3 yumurta
- 1 cay bardagi seker
- 1 tane yas maya
- 1 tatli kasigi tuz
- yarim su bardagi ilik su
- üzeri icin pudra sekeri



hazirlanisi:
ilik su, süt, maya, seker ve tuzu karistirarark bir saat bekletin. beklettikten sonra diger malzemeleri katip iyice yogurun. hamur iki katina cikana kadar mayalanmasini bekleyin.



hamur mayalandiktan sonra merdaneyle 1 parmak kalinliginda acin (hamur cok ince olmasin). su bardagiyla dairesel sekillerde kesin. kestiginiz hamurlari yaglanmis tepsiye dizin ve yarim saat daha mayalandirin.


200° firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Firindan cikartip sogumasini bekleyin. soguduktan sonra ekmek bicagi ile ortasindan ikiye kesin.



krema torbasi ile kremasini doldurun, en son üzerine elekle pudra sekeri eleyip servis yapin..



ben biraz tembellik yapip hazir krema kullandim :)












afiyet olsun

Kommentare:

ikizlerinannesi hat gesagt…

selam canim
ayni lezzeti yapan biri olarak herkese tavsiye ederim
ellerine saglik enfes olmus sevgiler

kizilciksurubu hat gesagt…

Cok güzel gürünüyorlar ve bir de hazir krema ile yapilinca daha pratik olmus, ellerine saglik.Sevgiler.

sefertasi.blogcu.com hat gesagt…

Selam canım,
Ellerine sağlık pastalar harika olmuş gerçekten...bir de çay olacak mmmm :))))) sevgiler canım...