Freitag, 25. April 2008

Lahmacun

Dün öglenden aksama ne pisirsem diye düsünmeye basladim :)

söööööyle güzel bisey, esimin sevecegi bisey olsun istedim ve aklima ne geldi :) tabiki lahmacun..
esim aksam eve geldiginde baya bi sevinmisti.. afiyet olsun canim, yine yaparim.. :)

ve iste hazirladigim sofra:
- tabiki lahmacun :)
- ezo gelin corbasi
- coban salatasi
- ve yesillik





lahmacunun tarifini miktar olarak kisi sayisina göre ayarlayin, biz iki kisi oldugumuz icin yarim kilo un kullandim, ona görede ic malzemesini hazirladim..

Hamuru icin:
-un
- maya
- su
- tuz
- seker


ic malzemesi icin:
- kiyma
- sogan
- domates
- biber
- domates salcasi
- biber salcasi
- kara biber
- pul biber
- siviyag
- su
- maydonoz
- tuz

Yapilisi:
hamuru icin bütün malzemeleri bir kabta pürüzsüz bir hamur yogurduktan sonra mayalanmaya birakin (yaklasik bir saat kadar)
hamur mayalanirken ic malzemesini hazirlamak icin sogan, biber, maydonoz ve domatesi ufak ufak dograyin (ben bu sefer bügün malzemeleri blenderden gecirdim).
hepsini güzelce karistirin.
mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparip actiktan sonra ic malzemesini yayioyoruz ve önceden isitilmis firinda yüksek atesde pisirin.

maydonoz, limon ve arzunuza göre sogan salatasiyla servis edip afiyetle yiyoruz :))

Kommentare:

yesildomates hat gesagt…

canım masda çok güzel görünüyo..
ohhh lahmacun ile salata da ne güzel yenir...
iyi fikir.:))

canım ellerine sağlık..
öpüyorum..

fatostuncay hat gesagt…

ellerinize saglık harıka gozukuyor:)

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://fatostuncay.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Fatos Tuncay
Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
Tarifim: Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


SELAM VE SEVGİLERİMLE;
Fatos..:)
http://fatostuncay.blogcu.com/

yildiz hat gesagt…

Canim,bu masa da bizede yer var mi?
Ellerine saglik,hersey cok hos gözüküyor...