Montag, 31. März 2008

Elmali Gül Kurabiye

Görüntüsü cok hos bi kurabiye.. ben yemeye kiyamiyorum vallah :)







Hamuru icin:

- 250 gr. oda sicakliginda margarin

- 3 yemek kasigi yogurt

- 4 yemek kasigi pudra sekeri

- 1 paket kabartma tozu

- aldigi kadar un (yaklasik 500gr.)



Ic malzemesi:

- 3 orta boy rendelenmis elma

- 1 yemek kasigi tarcin

- yarim su bardagi findik unu

- 2 yemek kasigi seker


yapilisi:


ilk olarak elmayi ve sekeri elmalar suyunu cekene kadar pisirin. elmalar suyunu cektiginde tencereyi ocaktan alin, tarcin ve finik ununu ekleyip karistirdiktan sonra sogumaya birakin.

hamuru icin bütün malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edin. hamurdan bir parca koparip tezgahin üzerinde 1 cm inceliginde acin, cay bardgai ile yuvarlaklar kesin ve bu yuvarlaklarin bes tanesini ucu ucune gelecek sekilde siralayin.

ikinci yuvarlak hamuruna elmali icten koyup yavasca bastaki hamurdan baslayip yuvarlayin, bicakla ortadan kesip cevirin.

önceden isitilmis 175 derece firinda pembelesinceye kadar pisirin. soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpip servis yapin..

afiyet olsun :)



Kommentare:

yemekoloji hat gesagt…

merhabalar canım yahu yapmayın böle hangi siteye girsem müthiş tatlılar arkadaşım bilerek mi yaptın nedir:)ben bayılırım ama ya elmalı kurabiyeye nolcak şimdi bak tatlı krizim başladı yaa:)))ellerine sağlık arkadaşımm

yildiz hat gesagt…

Cok güzel gözüküyorlar,aldim birkac tane...Ellerine saglik..

Sevgi hat gesagt…

hey so herzig.. görüntüsü süper gercekden. insallah birgün tadina bakmak nasip olur. yapip getirsene kiz, aaaa olmuyor böyle