Freitag, 14. Dezember 2007

Brownie'li Cheesecake



ilk cheesecake denemem bu, ve hakikaten güzel oldu...
tesekkürler portakal agaci :))
Brownie malzemeleri:
- 100 gr. tereyag
- 140 gr. tozseker
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- tarife göre 300 gr. bitter cikolata ama bence 150 gr. da yeterli olur
- 90 gr. un

Cheesecake malzemeleri:
- 500 gr. mascarpone
- 60 gr. tereyag
- 210 gr. tozseker (bencede biraz sirin oldu 150 gr. 'la denemek lazim)
- 20 gr. cig krema (rahm)
- 1 paket vanilya

Yapilisi:
Brownie; Tereyag ve tozsekeri mikser ile krema haline gelinceye kadar 3 - 4 dakika cirpin. Yumurtalari teker teker ekleyerek cirpmaya devam edin. Tuzu ve eritilmis cikolatayi ekleyin. Daha sonra vanilya ve unuda ekleyip cok az daha cirpip yaglanmis kek kalibina dökün ve 15 dakika buzdolbainda bekletin.
Brownie buzdolabinda beklerken cheesecake'i hazirlamak icin mascarpone, tereyag ve tozsekeri mikserle 1 - 2 dakika cirpin. yumurtalari teker teker ekleyerek cirpmaya devam edin. un, krema ve vanilyayi ekleyip iyice karistirin.
Bu karisimi buzdolabindan cikarttiginiz brownie'nin üzerine yayin.
önceden isitilmis firinda 180° de 25 - 30 dakika veya üzeri hafif kizarana kadar pisirin.
Cheesecake pisip soguduktan sonra en az 6 saat buzdolabinda bekletin.
Servis yapmadan önce üzerini eritilmis bitter cikolatayla veya zevkinize göre süsleyin...

hmmm.. afiyet olsun :))

Keine Kommentare: